Windows Updates voor September 2023

Het is weer tijd voor de maandelijkse updates van Windows.
Voor de maand september zijn deze voorzien op woensdag 13/09/2023.

Om misverstanden te voorkomen even deze kleine nota :
De updates worden maandelijks automatisch geïnstalleerd op elke windows 10 en 11 computer of laptop.
Wij doen geen updates voor jou !  Het is dus niet zo dat we ons inloggen op één of ander platform om deze bij jou persoonlijk te laten binnenkomen.
Langs deze weg willen we jou eenvoudig informeren zodat je je ook hierop kunt voorbereiden waar nodig.

Even een kleine samenvatting waar op te letten …

  • Updates gebeuren steeds op de achtergrond vanaf deze dag.
  • Jouw pc of laptop moet aanstaan om deze te kunnen uitvoeren; Bij een toestel dat niet in werking is, kunnen geen updates binnenkomen !
  • Je kan ondertussen verder werken zonder problemen , doch kan er enige vertraging zijn tijdens het downloaden en installeren van updates op de achtergrond.
  • Gebruik je je toestel weinig ?  De updates starten automatisch de eerst volgende keer dat je hem aanzet.  Geef deze ook iets meer tijd om eventuele achterstanden in te halen !
  • Laptopgebruikers laten hun toestel aan de stroom hangen !!  Zo vermijd je dat deze zonder stroom komt te zitten tijdens het updaten.  Het is afgeraden om een computer tijdens dit proces in slaapstand te laten komen !
  • Forceer updates nooit !  Laat alles op een natuurlijke manier verlopen …  Het is hier dat we vaak problemen zien ontstaan van zodra mensen manueel updates gaan installeren die niet voorzien zijn voor hun toestel !

Van zodra de updates klaar zitten op jouw toestel verschijnt er rechts onderaan een symbool met een oranje bolletje.  Klik op dit bolletje en de instellingenpagina van Windows Updates wordt geopend.

Bovenaan de Windows updates pagina zie je nu een duidelijke knop Nu opnieuw opstarten.  Klik op deze knop en de pc gaat automatisch opnieuw opstarten en ondertussen alle updates uitvoeren.

Antwoord op al jouw vragen

Heb je ondanks alle informatie en uitleg nog bijkomende vragen over dit thema ?

Neem dan contact op met Gunyco Computers.

De updates worden automatisch gedownload en geïnstalleerd.  Het enige wat je moet doen is wanneer rechts onderaan het oranje bolletje verschijnt, hierop klikken en vervolgens bevestigen om het toestel opnieuw op te starten.

Het is essentieel om je Windows besturingssysteem up-to-date te houden met de nieuwste updates, omdat deze een cruciale rol spelen bij het optimaliseren van je systeem.

Naast het oplossen van bekende problemen, introduceren updates nieuwe functies die je computerervaring verbeteren.

Gelukkig beschikt Windows over een automatisch updatesysteem dat updates download en installeert, waardoor je je hier niet zelf mee bezig hoeft te houden.

Het is van cruciaal belang om je systeem up-to-date te houden om de beveiligingsrisico’s te minimaliseren die je privacy en gegevensveiligheid kunnen beïnvloeden.

Vergeet niet dat het up-to-date houden van je systeem een manier is om voor te blijven op cybercriminelen die altijd op zoek zijn naar kwetsbaarheden om te misbruiken.

Gebeuren de maandelijkse updates niet meer spontaan ?  Of begint het toestel extreem traag te worden ?  Dan is een onderhoud of tussenkomst noodzakelijk …

Stel dit aub niet te lang uit !  En maak zo snel mogelijk een afspraak voor een herstelling of oplossing.

Het is essentieel om over een up-to-date windows versie te beschikken.  Toestellen met een windows XP, Vista, 7, 8 en 8.1 ontvangen geen veiligheidsupdates meer van Microsoft.

Doe hier aub nooit geen bankzaken of betalingen mee.  Log nooit in met persoonlijke gegevens.  En gebruik ook geen ID kaarten!

Wat dient er te gebeuren ?  Neem zo snel mogelijk contact op met ons om een gepaste oplossing te vinden.

Er is enkel nog ondersteuning vanaf versie 22h2.  

Ook belangrijk om te weten is dat de ondersteuning voor Windows 10 stopt vanaf 14 oktober 2025 !

Heb je windows 10, maar ontvang je de updates niet ?  Dan heb je vermoedelijk nog een latere versie dan 22h2.  Neem dan contact op voor een herstelling.

Het symbool ziet er ongeveer zo uit en bevindt zich rechts onderaan ter hoogte van de klok en datum :

Windows updates orange bolletje

Inderdaad !  Deze moet effectief aanstaan.  Zolang een toestel niet aanstaat kunnen er geen updates binnenkomen.

Vakantiemelding

We zijn er even tussenuit ! Vanaf dinsdag 3 oktober 2023 gaan we aan de slag met jouw vraag of opmerking.

Bedankt voor het invullen van ons contactformulier.  Eén van onze medewerkers neemt jouw vraag zo snel mogelijk in behandeling !